Tietoja minusta

Minun nimeni on
Tuomas Seikku ja olen koomikkotaikuri

Olin ala-asteikäinen kun innostuin taikuudesta. Koulussamme alkoi taikatemppubuumi, jonka aloittivat vielä tänäkin päivänä minun läheiset ystäväni John ja Vili. Ystäväni harjoittelivat pääasiassa korttitemppuja ja esittelivät niitä koulussa meille muille luokkalaisille. Alkuun korttitemput eivät kiinnostaneet minua, mutta ei mennyt kauaa, kun ystäväni Vili esitti minulle korttitempun, joka muutti näkemykseni korttitaikuudesta ja oikeastaan koko taikuudesta. 

 

 

Temppu, jonka Vili esitti minulle oli sama temppu, jolla korttitaikuuden “professoriksi” kutsuttu Dai Vernon huijasi maailmankuulua taikuria ja kahlekuningasta Harry Houdinia vuonna 1922. Tempussa valitsin minkä tahansa pelikortin, se laitettiin keskelle korttipakkaa ja sormia näpäyttämällä kortti ilmestyi pakan päälle – siitä hetkestä lähtien olen tehnyt taikuutta.

 

 

Usein vitsailenkin: “Muut kasvoivat aikuisiksi, minä jatkan taikatemppujen parissa edelleen.”

 

 

Taikuus on ollut minulle aina paljon enemmän kuin vain viihdettä. Taikuuden takia olen sellainen kuin olen.  Vuonna 2017 ryhdyin yrittäjäksi ja aloin tekemään keikkoja entistä enemmän. 

Tilannekomiikka ja taikuus

Esityksissäni on taikuuden lisäksi myös paljon tilannekomiikkaa. Olen opiskellut ja keksinyt menetelmiä, joilla saan taikurina lisättyä tilanteisiin hauskoja ja eriskummallisia tilanteita. Esityksissäni huumori ei kiteydy vain muutamaan vitsiin, vaan rakentuu läpi koko esityksen esiintyjäpersoonani, yleisön ja taikuuden vuorovaikutuksen kautta.

 

Esiintymisessäni ja etenkin komiikassa esikuviani ovat suomalaisista Reino Helismaa, Esa Pakarinen, Vesa-matti Loiri ja Jaakko Teppo. Ulkomaisista esikuviani ovat Leslie Nielsen, Sacha Baron Cohen ja Jim Carrey. Taikuudessa puolestaan esikuviani ovat Dani Daortiz, David Stone, David Williamson & Scott Alexander.

Taikuri Tuomas Seikku valokuvassa

Takaisin etusivulle